Roxana Cernea- The Artist

ro

„Vine o vreme pentru toate”

Vine o vreme pentru toate.
Fiecare varsta cu frumusetea ei, momentele ei, descoperirile sau realizarile ei.
De ceva timp simt ca „Pictez Pereti” nu ma mai defineste, ca ramane in spate, primul meu proiect, primul meu copil. Dar vedeti voi… copilul a crescut. Haina asta o scot si o pastrez in sifonier, ca o amintire draga. Cu ea a inceput totul si tot ei ii datorez curajul pe care l-am simtit in inima mea, vibrand inca de acum 9 ani.
Era si de asteptat, orice slefuire are menirea ei si duce la infrumusetare.
De peste doi ani simt in mine o licarire noua, care nu ma lasa sa ma mai multumesc cu putin, o licarire care vine din acel loc al inimii unde imi tineam pensula drept trofeu. O licarire care a crescut cu fiecare zi si pe care mi-am dorit tot mai tare  s-o scot la suprafata. Mi-am dat seama ca imi doresc, de fapt, sa pictez ce simt si atat.

Sa simt, sa vad, sa gust, sa miros lumea asta mai mult ca niciodata, constientizand-o in fiecare clipa printr-o trezire tot mai frumoasa.
O trezire la viata, ca atunci cand ai auzipentru prima oara ploaia sau ai vedea culorile unui apus, primului apus. Cum ar fi?

Dintr-o data in mine erau un tumult de artificii si am simtit ca sunt plamadita din tot ce are Universul acesta infinit …si cum as fi putut tine asta doar pentru mine, cand mana mea abia astepta sa dea forma acestor trairi?

Cum sa ma limitez la personaje animate supra-apreciate pe pereti, cand panzele mele goale ma asteapta sa le vorbesc cu inima? 
Asa ca am inceput sa vorbesc cu sufletul si sa pictez cu inima si oricarei revelatie, imagine sau sentiment nascut in mine sa ii dau forma.
Am inceput sa desenez, sa schitez oriunde, mereu, avand intotdeauna la mine un creion si un caiet, am inceput sa eliberez si sa deprogramez tipare lasand creativitatea sa curga, venind tot mai usor. Iar mana mea ma asculta tot mai mult. 🙂
M-am gandit mult timp, ce denumire ar avea aceasta arta.

De altfel, cu totii pictam cu energia personala, oricat de naiv sau profesionist ar fi stilul nostru.
Iar in urma primului meu vernisaj „Circle of Love” mi-am dat seama  ca artistul Roxana a evoluat. (expozitie dedicata Mamei Pamant, cu tablouri realizate in urma meditatiilor)-detalii aici.

In ultimii ani, am inceput sa meditez tot mai mult, am invatat din nou sa ma rog, sa merg in manastiri,  sa devin mai constienta de mine si de lumea mea si sa o vad asa cum este ea.
Am inceput sa fac yoga – m-am indragostit iremediabil de ea, ocazional am facut tai chi, m-am initiat in terapii alternative complementare- Reiki (Usui, Karuna, Shamballa, etc.), am meditat ghidat sau nu, am invatat despre cristale, beneficiile plantelor, florilor (amintesc si terapia BACH-pe care o studiez acum), onorand planeta Pamant alaturi de zanele si spiritele care mi s-au aratat si pe care le-am pictat mereu cu drag, am facut regresii si am explorat orice cotlon gasit nedescoperit in mine pana la momentul acela, am fost in lacasuri sfinte, astfel invatand sa masor mai mult cu inima.
Iar toate aceste experiente si rezultatele apropierii mele fata de Dumnezeu, Univers, Sursa m-au ajutat sa ma asez mai bine in rolul de pictor pe care mi l-am asumat.

  • Am inceput sa renunt la lucrarile de pereti in detrimentul tablourilor, iar oamenii au inceput sa doreasca si sa simta tot mai mult noile lucrari.
  • Am invatat sa le realizez in energie inalta si sa fiu un bun canal de lumina atunci cand o daruiesc prin culorile mele si inca invat sa devin tot mai buna.
  • Am inceput sa vad lucruri, culori noi si sa simt vibratii inexplicabile, acumuland noi experiente spirituale.
  • Am inceput sa fiu tot mai atenta la alimentatie, la  energiile din jurul meu, la oamenii cu care ma intalnesc (niciodata intamplator) si la corpul meu si cum reactioneaza el la diverse impulsuri, situatii.Asumandu-mi tot mai mult ceea ce am devenit, (poate multi ar numi-o maturizarea Artistului sau nebunie :)) ) , eu nu o numesc in niciun fel, ci doar  ma asum. 🙂

Iar dupa aceasta asumare, intamplarea a facut sa descopar ca aceasta arta arta este deja cunoscuta si descrisa intocmai cum nu reuseam eu sa spun in cuvinte.

O definitie pe care am simtit-o cu atata bucurie  cand am citit-o si m-a facut sa strig- Asta e!. 🙂

Ea se numeste Arta Vizionara/ Visionary ART

Visionary ART- sau Arta Vizionara.

Visionary art is art that purports to transcend the physical world and portray a wider vision of awareness including spiritual or mystical themes, or is based in such experiences.[1]

Arta vizionara este arta care are ca scop transcederea lumii psihice, ( si extrasenzoriale as adauga eu)  si portretizarea/transpunerea unei viziuni mai largi a constiintei incluzand teme spirituale sau mistice , fiind realizata pe baza acestui gen de experiente.

Artisti cunoscuti de peste hotare:  Laurence Caruana, Robert Venosa,  Mati Klarwein etc.
Si l-as adauga si pe Jim Carrey fara nicio retinere: https://www.youtube.com/watch?v=21CEOlBq2YI

Va invit sa descoperiti aceasta arta si sa va lasati uimiti de ea si sa vedeti cat de firesc este sa iti exprimi sentimentele/trairile in mod artistic fie ca aranjam flori intr-o glastra, fie ca scriem o poezie. E vorba, de fapt, de mirajul fiecarei zile, de transformarea monotoniei si a stresului in ceva vibrant, la pol opus, luminos. Ca o plimbare la piata in care suntem prezenti de fiecare pas facut. Traind in Acum.
Sa vorbim din inima si sa nu ne fie teama sa ne aratam vulnerabilitatea, caci ea este PUTERE.

Chapeau!

p.s: Pregatesc trei proiecte artistice pe care va invit sa le urmariti in curand, sa le simtiti.

 

28943460_1602371306528586_389164504_o

Postat în: Fără categorie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s